Premie zonneboiler: bedrag en voorwaarden

De Vlaamse overheid wil het plaatsen van zonneboilers stimuleren met een premie van ruim 40% van het factuurbedrag. Logisch, met een zonneboiler zorgt u op een eenvoudige en ecologische manier voor warm water. De zonneboiler gaat water water aanmaken door gebruik te maken van gratis zonnewarmte. De zonneboiler gaat water verwarmen en bewaren bij zonnig weer.

Door een zonneboiler te plaatsen komt u in aanmerking voor de netbeheerder premie voor een zonneboiler.

Voor een zonneboiler krijgt u een premie tot 40% van het factuurbedrag

Bedrag van de zonneboiler premie

Via de netbeheerder krijgt u na het plaatsen van de zonneboiler een premie van €550 per vierkante meter van de zonneboiler, met een maximum van €2.750 per geplaatste installatie of 40% van het factuurbedrag. Bij de meeste zonneboilers krijgt u dus een stevige premie van €2.750. Aangezien zonneboilers al beschikbaar zijn vanaf €5.100 heeft dit wel een zeer grote impact op de prijs van uw zonneboiler.

Valt u onder de categorie “beschermde afnemers” dan wordt het maximumbedrag verhoogt met 20%.

Voorwaarden van de zonneboiler premie

De premie is geldig voor alle woningen in het Vlaamse gewest die gebouwd zijn voor 31/12/2013. Het is van belang dat een erkende aannemer de zonneboiler plaatst. Via onze groepsaankoop zonneboilers kunt u in contact komen met een erkende aannemer in zonneboilers. Bovendien mag de premie per woning slechts 1 keer om de 15 jaar aangevraagd worden.

De premie is enkel van toepassing voor het plaatsen van een nieuwe zonneboiler die dient om sanitair warm water aan te maken. De zonneboiler kan en mag ook instaan voor het verwarmen van de woning. Wanneer u een bestaande zonneboiler uitbreidt kunt u dus niet in aanmerking komen voor de premie.

Eens de zonneboiler geplaatst is moet de premie binnen de 12 maanden na de factuurdatum ingeven. Let op: dit geldt ook voor voorschotfacturen, vraag uw premie dus tijdig aan zodat u het premiebedrag niet misloopt.

Ten slotte is de premie niet cumuleerbaar met de premie voor een warmtepompboiler. Indien u dus ook een warmtepompboiler wenst te plaatsen zal u moeten kiezen, de premie voor de warmtepompboiler of de premie voor de zonneboiler.